blokk címe

blokk tartalma

Turisztikai hírek

„Alkoss velünk a Bánki-tavon!” - Felhívás

Közzétéve: 2023-03-23

Kedves Érdeklődők, iskolák, osztályok, családok és baráti társaságok! 

Bánk és a Bánki-tó sokak által kedvelt nyaraló- és kirándulóhely Nógrád megyében, a Börzsöny lábánál. Hozzánk azért érdemes ellátogatni, mert nálunk egy kicsit meg lehet állni a  hétköznapok rohanásában, ki lehet kapcsolni, megpihenni, lelassulni, és élvezni a pillanatot. 

Sokan és sokat dolgozunk azért, hogy a tó még szebb legyen, rendkívül fontos számunkra a  környezet megóvása, a természettel való összhang. Most egy ilyen „pillanatra” invitálunk  mindenkit, aki szeret a szabadban lenni, szereti a szép tájat, és szeret alkotni. 

Szeretnénk felújítani a Bánki-tó sokak számára ikonikus stégjeit, padjait – és szeretnénk ezt közösségeket és a fantáziát megmozgató módon tenni. 

Művészeti iskolákat, családokat, baráti közösségeket invitálunk arra, hogy díszítsenek fel egy egy stéget – konkrétan fessék le a korábban társadalmi munkában felújított faszerkezetet  színesen, fantáziadúsan, kreatívan. Szeretnénk, ha minden stég egyedivé válnak azok által, akik  a legtöbbet nézik, használják, élvezik azokat. 

Mi, bánkiak adjuk hozzá a festéket és az ecseteket, harapnivalót, teát és a vendégszeretetünket.  

A jelentkezők pedig gyönyörű környezetben tölthetnek el egy napot, szabadon alkothatnak, a  nevük pedig rákerül a Bánki-tó padjaira, mint alkotóké. 

A felhasználható – egyben felhasználandó – felület a stégek járófelülete. 

A közös alkotás időpontja: 2023. június 3., szombat (rossz idő esetén június 10. szombat).  Délelőtt 10.00. órától 13.00. óráig lesz lehetőség festeni, alkotni. 

Az elkészült munkákat egy szakmai zsűri véleményezi a nap végén, a nyertes csapat pedig egy  teljes nyáron át felhasználható ingyenes strandbelépőt nyer (természetesen a családtagjaikkal  együtt, csapattagonként max.4 főig) az önkormányzat felajánlásával. 

Az alkotásokat a következő egy hónapban, július 1-ig, a közönség is értékelheti, így a  közönségszavazás lezárulta után egy újabb győztest is hirdetünk a Bánki Nyár programsorozat  első rendezvényén. A közönség által kiválasztott nyertes csapat tagjai egy ingyenes belépőt  kapnak az egyik bánki koncertre (fejenként plusz egy főt hozhatnak magukkal). 

A felhívásra 2023 április 20-ig lehet jelentkezni a https://forms.gle/a3kEuGPjxHRF29dYA linken. Kérjük, hogy a jelentkezés mellé egy vázlatot is mellékeljenek arról, hogyan festenék  le a stégeket. Fontos szempont, hogy a környezethez és a tájhoz illeszkedő alkotásokat  szeretnénk a padokon, stégeken megjeleníteni. (Tehát például természetes vagy népi mintát,  növényeket, tavat, állatokat, vízi életet ábrázoló alkotásokat.) A festhető felület nagysága:  125x250 cm. A jelentkezők közül egy előzetes szavazás során dől majd el az „alkotók” végleges  összetétele. E szavazás keretében az elküldött tervek alapján a bánkiak dönthetnek arról, mely  alkotásokat látnák szívesen a stégeken.

Egy-egy stéget festő csapat max. 5 fős lehet. 

18 év alatti jelentkezők esetén felnőtt felügyeletével lehet részt venni a programon. 

Kérésünk a jelentkezőktől, résztvevőktől, hogy a festékek keverésére alkalmas dobozokat,  üvegeket (pl. elmosott tejfölös doboz vagy befőttesüveg), rongyokat (a festék törléséhez),  illetve védőfelszerelést (kesztyű, köpeny) hozzanak magukkal. Ahogy már említettük, a  természet és a környezet védelme kiemelt fontosságú a számunkra, így e program alatt is. Nem  szeretnénk felesleges hulladékot termelni, ezért kérünk a résztvevőktől segítséget az  újrahasznosításban. Szintén örömmel fogadjuk, ha használt újságpapírt is hoznak magukkal,  melyekkel a festés környezetét meg tudjuk óvni az óhatatlanul lecsepegő festéktől. 

 

Kedves Bánkiak!

Fontosnak tartjuk, hogy Önök is megismerkedhessenek ezekkel a képekkel, hiszen a legtöbbet Önök fogják látni ezeket.

A beküldött terveket szeretnénk bemutatni Önöknek az alábbi oldalon:

https://bank-falu.hu/bank/alkoss-velunk-a-banki-tavon.php

A rajzok alatt találnak egy „Tetszik” mezőt, amire kattintva kifejezhetik, ha tetszik Önöknek egy-egy alkotásterv.

Az elkészült alkotásokat egy zsűri fogja értékelni június 3-án, ezt követően pedig a közönség is választhat egy nyertest, ekkor Önök is szavazhatnak majd a nyertesről.

 

Várjuk Önöket/várunk Benneteket szeretettel! 

Torma Andrea, polgármester

 

A rendezvény támogatója:

© Bánk Község Önkormányzata - 2024