blokk címe

blokk tartalma

Turisztikai felhívások

Felhívás a turisták részére

Tisztelt Bánkra látogató vendégeink!

Bizonyára Önök is értesültek Magyarország kormánya által kihirdetett kijárási korlátozás rendelkezéseiről.

Ennek egyik alapvető előírása, hogy az emberek közti találkozásokat – közös erőfeszítéssel és fegyelemmel – minimálisra korlátozzuk a koronavírus  erjedésének lelassítása érdekében.

Tudjuk és megértjük, hogy nehéz ilyenkor társasházi lakásokban bezárva lenni, különösen, amikor kitavaszodik a természet, süt a nap, melegszik az idő. Természetes igénye mindenkinek a jó levegő, a szabad mozgás, hiszen ezek még az immunrendszer működését is támogatják, nem is beszélve az előnyös lélektani hatásukról.

Bánk népszerű kirándulóhely, örömmel látjuk itt Önöket. Most azonban arra szeretnénk felhívni a figyelmüket, hogy a tömeg és a tömeges fertőzések elkerülése érdekében próbáljanak meg kevésbé ismert kirándulóhelyeket is felkeresni. Bánk környékén is számos olyan sétaútvonal található, amelyek bejárásával eleget tehetnek a természet és az időjárás „hívásának”, családjukkal, gyermekeikkel szabadon mozoghatnak a természetben anélkül, hogy másokat – kirándulókat, bánkiakat – veszélyeztetnének. A programlehetőségek honlapunkon (bank-falu.hu) a Turizmus menüpont alatt találhatók meg. Érdemes indulás előtt tájékozódni, mert a környéken számos látnivaló le van zárva a jelen helyzetben.

Mi nem szeretnénk senkit korlátozni, mi nem szeretnénk lezárni a Bánki-tavat, hiszen ez a hely a pihenésé, megnyugvásé. Ugyanakkor felelős viselkedést kérünk minden hozzánk látogatótól annak érdekében, hogy a járványveszély elmúltával is ugyanennyien és töretlen vendégszeretettel fogadhassunk mindenkit!

Köszönjük a megértésüket!


Torma Andrea, polgármester

További turisztikai felhívások

Hétvégi lezárások (április 18-19.) a koronavírus járvány miatt

Magyarország Kormánya megadta a felhatalmazást az önkormányzatok számára, hogy hétvégén saját településükön szigorítsák a kijárási korlátozásokat. Bánk önkormányzata ezért úgy döntött, hogy hétvégenként – amikor a jogszabályi környezet megengedi – lezárjuk a faluban azokat a területeket, amelyek nagyobb tömegeket vonzanak: a parkolókat, a tóparti sétányt, a strand területét. Ezek a területek szombaton 13.00 és 19.00 óra, valamint vasárnap 10.00 és 19.00 óra között nem használhatók.

Húsvéti lezárások a koronavírus járvány miatt

A kormány tegnapi döntése, és az éjszaka kihirdetett rendelete alapján a polgármesterek speciális lehetőséget kaptak arra, hogy a húsvéti ünnepek alatt a kijárási korlátozások szabályaitól eltérő, annál szigorúbb intézkedéseket hozhassanak a településükön. Képviselőtársaimmal közösen, minden szempontot figyelembe véve és immár jogszerűen hoztuk meg azt a döntést, hogy az ünnepek idejére lezárjuk Bánkon a parkolókat és a tóparti sétányt, a strandot és víziszínpadot szombaton (április 11-én) ...

rendelési idő

H-P:
15:30-17:30

Szombat:
7:30-8:30

Vasárnap:
Zárva

elérhetőségek

Tel: 
+ 36 30 464 5021

E-mail:
emailcim@email.hu

A rendelő címe:
4080 Hajdúnánás Bocskai u. 36.
 

© Bánk Község Önkormányzata - 2021