blokk címe

blokk tartalma

Hirdetmények

Folytatódik a Központi Statisztikai Hivatal mezőgazdasági összeírása, az Agrárcenzus

Szombaton folytatódik az agrárcenzus. 

Szeptember 19. és november 22. között összeírók keresik fel a gazdákat. 

Folytatódik a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) mezőgazdasági összeírása, az  Agrárcenzus 2020, amely során személyesen keresik fel a gazdákat az összeírók.  A hazai mezőgazdasági termelés aktuális helyzetét felmérő, teljes körű, országos felvételből nyert adatok a következő évek döntéseit, forrásfelhasználását  alapjaiban befolyásolják, ezért a pontos válaszadás a mezőgazdaságban dolgozók kiemelt érdeke. A felmérés első szakasza – amelyben online lehetett  kitölteni a kérdőívet – június 5. és 30. között volt. 

Agrárcenzust tízévente hajtanak végre a világ minden táján, az Európai Unió tagállamaiban  erre 2019 ősze és 2021 tavasza között kerül sor. A KSH az idei összeírás során megkeres minden olyan egyéni gazdaságot, amelyek a korábbi felmérések, illetve az adminisztratív  nyilvántartások alapján értékesítési céllal végezhetnek termelést, továbbá valamennyi  mezőgazdasági tevékenységet végző gazdasági szervezetet. A népszámlálások után a  második legtöbb embert érintő felmérés hazánkban, összesen mintegy 750 ezer címen  valósul meg. 

A felmérésben a KSH adatokat kér többek között a növénytermesztési jellemzőkről,  állatállományról, a mezőgazdaságban dolgozókról, illetve a gazdaságok egy részétől az  épületekről, trágyázási módszerekről, továbbá a hazai információigényeket figyelembe véve  az agrárdigitalizációról is. Így az összegyűjtött adatok széleskörű elemzési lehetőséget  biztosítanak majd. 

„A következő évek hazai és EU-s támogatási és egyéb agrárszakmai döntéseihez szükségesek  a pontos információk, így minden gazdálkodónak érdeke fűződik a kitöltéshez. Az adatok  összesített formában, nyilvánosan is elérhetők lesznek, amelyek a gazdák döntéseit is  segíthetik” – mondta Dr. Vukovich Gabriella, a KSH elnöke. 

Az összeírás két hullámban valósul meg: június 5–30-a között az érintettek egy része online  felületen tölthette ki a kérdőívet, szeptember 19. és november 22. között pedig az  agrárcenzus kérdéseire összeírók segítségével válaszolhatnak azok, akik nem vettek részt a  felvétel nyári szakaszában. A maszkot viselő összeírók szigorúan ügyelnek a közösségi  távolságtartás szabályainak betartására, a rendszeres kézfertőtlenítő használatára és az  érintésmentes kommunikációra.  

Az adatszolgáltatást kormányrendelet írja elő, így az érintettek számára a válaszadás  kötelező. Az adatokat a KSH statisztikai célra gyűjti, azokat csak összesítve, név nélkül  publikálja. 

Az elektronikus adatgyűjtés és a pontos adatszolgáltatás lehetőséget nyújt arra, hogy az agrárcenzus előzetes adatait már 2021 tavaszán megjelentesse a KSH. A részletes, településszintű adatok 2021 végén válnak hozzáférhetővé.

További információ az Agrárcenzus 2020 mezőgazdasági összeírásról a következő linken érhető el: www.ksh.hu/agrarcenzusok_agrarium_2020

Sajtóinformáció: kommunikacio@ksh.hu

A KSH-ról

A KSH a magyar statisztikai szolgáltatás nagy múltú centruma, olyan tudásbázis, amely magas szakmai színvonalú munkájával átfogó adatokat és elemzéseket ad a gazdaságot, a társadalmunk minden egyes szegmensét meghatározó kérdésekben. A hivatal önálló szakmai szervezetként, tevékenységével európai szinten is jegyzett, elismert, nemzetközileg aktív intézmény. Tevékenysége a döntéshozók, gazdasági szereplők, kutatók és a társadalom minden tagjának minél magasabb szintű, tényalapú tájékoztatását szolgálja. Olyan alapvető értékek mentén végzi munkáját, mint a szakmai függetlenség, a pártatlanság, az objektivitás, a megbízhatóság és a minőség iránti elkötelezettség.

További hirdetmények

helykitolto kép

Elektronikus fizetési szolgáltatás – tájékoztató

Tájékoztató és felhasználói útmutató az önkormányzathoz történő fizetési kötelezettségek elektronikusan történő teljesítéséről.

Lomtalanítás 2021.

A lakosságnak lehetősége van évente egy alkalommal térítésmentesen,  maximum 2 m3 hulladék mennyiségig lomtalanítási szolgáltatás  igénybevételére. 
helykitolto kép

Hulladékgyűjtési rend 2021. január - március

Bánk Község Önkormányzatának 2021. évi első negyedéves hulladékgyűjtési rendje
helykitolto kép

Elektronikai hulladékgyűjtés

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2021. január 5-11. között munkaidőben 7.00 – 15.00 óráig a Hősök tere 1. szám alatti önkormányzati raktár (hombár) területén elhelyezhető az elektronikai hulladék (...)
helykitolto kép

Tájékoztatás adóhatósági ügyek intézésével kapcsolatban

Gépjárműadóra és helyi iparűzési adóra vonatkozó információk.
helykitolto kép

Változás a háziorvosi ellátásban

Tájékoztatjuk a tisztelt bánkiakat, hogy a háziorvosi ellátást hosszútávon biztosítja: Dr. Rádi László. Rendelés helye: Rétság, II. számú háziorvosi szolgálat.

A Bánki Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat közmeghallgatást tart

A Bánki Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat közmeghallgatást tart 2020. 11. 06-án, pénteken 18:00-tól

Képviselőtestületi közmeghallgatás

Bánk Község Önkormányzatának képviselő testülete közmeghallgatást tart 2020. 11. 06-án, pénteken 17:00-tól
helykitolto kép

Módosul az ügysegédi ügyfélfogadás rendje

2020. október 13-tól módosul az ügysegédi ügyfélfogadás rendje községünkben.

Lakossági riasztórendszer teszt 2020. szeptember 29-én

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2020. szeptember 29-én teszteli a lakossági riasztórendszer végpontjait.

2020. augusztus 20. Ünnepi beszéd

Ünnepi beszéd és Bánkért Oklevél átadás

Óvodáztatási és iskolakezdési támogatás

Értesítjük az óvodás, általános iskolás, középiskolás, és felsőfokú oktatásban részt vevő tanulókat, illetve szüleiket, hogy Bánk Község Önkormányzata a 2020/2021. tanévre óvodáztatási, illetve iskolakezdési támogatást nyújt az óvodás gyermeket nevelők és a tanulók részére. Az óvodáztatási támogatás összege gyermekenként 5.000 Ft, az iskolakezdési támogatás összege tanulónként 7.000 Ft.

A kormányablak nyitvatartása módosul

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a kormányablak nyitvatartása 2020. július 6-tól módosul.

Tájékoztatás helyi védelem alá helyezés iránti eljárás megindításáról

Bánk Község Önkormányzatának képviselő-testülete helyi védelem alá helyezési eljárást indított az Önkormányzat tulajdonában álló, Bánk, Petőfi út 27. szám alatti, 168 helyrajzi számú népi lakóház vonatkozásában.

Korlátozások után nyitás - polgármesteri tájékoztató (videó)

Információk a koronavírus-járványhelyzet miatti korlátozások enyhítését követő időszakról, teendőkről.

Megfigyelési zárlat Bánk Község sertésállományaira

Bánk község valamennyi sertésállományára afrikai sertéspestis (ASP) előfordulásának vaddisznóban történt megállapítása miatti megfigyelési zárlat (hatósági megfigyelés) elrendelése.
helykitolto kép

Afrikai sertéspestis miatt fertőzött terület kijelölése és egyéb intézkedések elrendelése

A megyében a fertőzötté nyilvánított terület határán vaddisznóban megállapított afrikai sertéspestis betegség másodlagos előfordulása miatt az 1. számú mellékletben felsorolt vadászatra jogosult teljes terület vaddisznókban előforduló afrikai sertéspestissel fertőzött területnek minősül.
helykitolto kép

Interreg Szlovákia-Magyarország pályázathoz kapcsolódó befejezett fejlesztések

2020. április 30-án befejeződtek azok a fejlesztések, amelyek az Interreg Szlovákia-Magyarország (Fenntartható és virtuális turizmusfejlesztés a Nógrád-Hont határmenti régióban) elnevezésű pályázat megvalósításához kapcsolódnak. Hosszú út, sok munka, nehéz döntések állnak mögöttünk. Célunk az volt, hogy Bánk turisztikai kínálatát, infrastruktúráját az adott pillanatban rendelkezésre álló lehetőségeink és erőforrásaink felhasználásával korszerűbbé, modernebbé, a XXI. század turistája számára ...

Taps a névtelen hősökért

Sok országban, ahol a koronavírus járvány megbénította az életet – Magyarországon is –tapssal köszönik meg az emberek az egészségügyi dolgozók helytállását és kitartását. Megérdemlik! Ahogy megérdemlik a bolti eladók, az önkormányzati dolgozók, és mindenki, aki a települések infrastruktúrájának fenntartásáért, az élet alapvető feltételeinek biztosításáért dolgozik akkor, amikor mindenki más otthon maradni kényszerül. Ők nem tehetik meg. Egy gondolat erejéig én most azokról az ...

Hétvégi lezárások (április 18-19.) a koronavírus járvány miatt

Magyarország Kormánya megadta a felhatalmazást az önkormányzatok számára, hogy hétvégén saját településükön szigorítsák a kijárási korlátozásokat. Bánk önkormányzata ezért úgy döntött, hogy hétvégenként – amikor a jogszabályi környezet megengedi – lezárjuk a faluban azokat a területeket, amelyek nagyobb tömegeket vonzanak: a parkolókat, a tóparti sétányt, a strand területét. Ezek a területek szombaton 13.00 és 19.00 óra, valamint vasárnap 10.00 és 19.00 óra között nem használhatók.

1

2

rendelési idő

H-P:
15:30-17:30

Szombat:
7:30-8:30

Vasárnap:
Zárva

elérhetőségek

Tel: 
+ 36 30 464 5021

E-mail:
emailcim@email.hu

A rendelő címe:
4080 Hajdúnánás Bocskai u. 36.
 

© Bánk Község Önkormányzata - 2021