blokk címe

blokk tartalma

Hirdetmények

Megfigyelési zárlat Bánk Község sertésállományaira

Bánk község valamennyi sertésállományára afrikai sertéspestis (ASP) előfordulásának vaddisznóban történt megállapítása miatti megfigyelési zárlat (hatósági megfigyelés) elrendelése.

A zárlat alatt lévő valamennyi házisertéstaró gazdaságban: 

  • a sertéseket korcsoportok szerint nyilvántartásba kell venni, 
  • összes sertést úgy kell tartani, hogy a vaddisznóktól el lehessen őket különíteni, 
  • biztosítani kell, hogy vaddisznók nem férhetnek hozzá olyan anyagokhoz, 
  • amelyekkel a gazdaságban lévő sertések később érintkezhetnek, a gazdaságba nem léphet be, vagy azt nem hagyhatja el sertés, kivéve, ha a járványügyi helyzetre tekintettel a járási főállatorvos engedélyezi, a sertéstartó épületek, illetve a gazdaság ki- és bejáratánál megfelelő fertőtlenítési, 
  • és ha szükséges, rovarirtó eszközt kell elhelyezni, 
  • a vaddisznóval érintkezésbe került személyek ideiglenesen a gazdaságba nem 
  • léphetnek be 
  • minden, az afrikai sertéspestis tüneteit mutató elhullott vagy megbetegedett sertés vizsgálatát az afrikai sertéspestis jelenlétére vonatkozóan el kell végezni 
  • a kiIőtt vagy elhullva talált vaddisznó bármilyen testrésze, illetve minden olyan anyag vagy felszerelés, amely fertőződhetett az afrikai sertéspestis vírusával, bevitele tilos sertések, azok ondója, embriója vagy petesejtje kereskedelmi forgalomba bocsátása tilos

A dokumentum teljes szövege ide kattintva olvasható.

További hirdetmények

helykitolto kép

Elektronikus fizetési szolgáltatás – tájékoztató

Tájékoztató és felhasználói útmutató az önkormányzathoz történő fizetési kötelezettségek elektronikusan történő teljesítéséről.

Lomtalanítás 2021.

A lakosságnak lehetősége van évente egy alkalommal térítésmentesen,  maximum 2 m3 hulladék mennyiségig lomtalanítási szolgáltatás  igénybevételére. 
helykitolto kép

Hulladékgyűjtési rend 2021. január - március

Bánk Község Önkormányzatának 2021. évi első negyedéves hulladékgyűjtési rendje
helykitolto kép

Elektronikai hulladékgyűjtés

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2021. január 5-11. között munkaidőben 7.00 – 15.00 óráig a Hősök tere 1. szám alatti önkormányzati raktár (hombár) területén elhelyezhető az elektronikai hulladék (...)
helykitolto kép

Tájékoztatás adóhatósági ügyek intézésével kapcsolatban

Gépjárműadóra és helyi iparűzési adóra vonatkozó információk.
helykitolto kép

Változás a háziorvosi ellátásban

Tájékoztatjuk a tisztelt bánkiakat, hogy a háziorvosi ellátást hosszútávon biztosítja: Dr. Rádi László. Rendelés helye: Rétság, II. számú háziorvosi szolgálat.

A Bánki Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat közmeghallgatást tart

A Bánki Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat közmeghallgatást tart 2020. 11. 06-án, pénteken 18:00-tól

Képviselőtestületi közmeghallgatás

Bánk Község Önkormányzatának képviselő testülete közmeghallgatást tart 2020. 11. 06-án, pénteken 17:00-tól
helykitolto kép

Módosul az ügysegédi ügyfélfogadás rendje

2020. október 13-tól módosul az ügysegédi ügyfélfogadás rendje községünkben.

Lakossági riasztórendszer teszt 2020. szeptember 29-én

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2020. szeptember 29-én teszteli a lakossági riasztórendszer végpontjait.
helykitolto kép

Folytatódik a Központi Statisztikai Hivatal mezőgazdasági összeírása, az Agrárcenzus

Szeptember 19. és november 22. között összeírók keresik fel a gazdákat. A hazai mezőgazdasági termelés aktuális helyzetét felmérő, teljes körű, országos felvételből nyert adatok a következő évek döntéseit, forrásfelhasználását alapjaiban befolyásolják, ezért a pontos válaszadás a mezőgazdaságban dolgozók kiemelt érdeke. A felmérés első szakasza – amelyben online lehetett kitölteni a kérdőívet – június 5. és 30. között volt.

2020. augusztus 20. Ünnepi beszéd

Ünnepi beszéd és Bánkért Oklevél átadás

Óvodáztatási és iskolakezdési támogatás

Értesítjük az óvodás, általános iskolás, középiskolás, és felsőfokú oktatásban részt vevő tanulókat, illetve szüleiket, hogy Bánk Község Önkormányzata a 2020/2021. tanévre óvodáztatási, illetve iskolakezdési támogatást nyújt az óvodás gyermeket nevelők és a tanulók részére. Az óvodáztatási támogatás összege gyermekenként 5.000 Ft, az iskolakezdési támogatás összege tanulónként 7.000 Ft.

A kormányablak nyitvatartása módosul

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a kormányablak nyitvatartása 2020. július 6-tól módosul.

Tájékoztatás helyi védelem alá helyezés iránti eljárás megindításáról

Bánk Község Önkormányzatának képviselő-testülete helyi védelem alá helyezési eljárást indított az Önkormányzat tulajdonában álló, Bánk, Petőfi út 27. szám alatti, 168 helyrajzi számú népi lakóház vonatkozásában.

Korlátozások után nyitás - polgármesteri tájékoztató (videó)

Információk a koronavírus-járványhelyzet miatti korlátozások enyhítését követő időszakról, teendőkről.
helykitolto kép

Afrikai sertéspestis miatt fertőzött terület kijelölése és egyéb intézkedések elrendelése

A megyében a fertőzötté nyilvánított terület határán vaddisznóban megállapított afrikai sertéspestis betegség másodlagos előfordulása miatt az 1. számú mellékletben felsorolt vadászatra jogosult teljes terület vaddisznókban előforduló afrikai sertéspestissel fertőzött területnek minősül.
helykitolto kép

Interreg Szlovákia-Magyarország pályázathoz kapcsolódó befejezett fejlesztések

2020. április 30-án befejeződtek azok a fejlesztések, amelyek az Interreg Szlovákia-Magyarország (Fenntartható és virtuális turizmusfejlesztés a Nógrád-Hont határmenti régióban) elnevezésű pályázat megvalósításához kapcsolódnak. Hosszú út, sok munka, nehéz döntések állnak mögöttünk. Célunk az volt, hogy Bánk turisztikai kínálatát, infrastruktúráját az adott pillanatban rendelkezésre álló lehetőségeink és erőforrásaink felhasználásával korszerűbbé, modernebbé, a XXI. század turistája számára ...

Taps a névtelen hősökért

Sok országban, ahol a koronavírus járvány megbénította az életet – Magyarországon is –tapssal köszönik meg az emberek az egészségügyi dolgozók helytállását és kitartását. Megérdemlik! Ahogy megérdemlik a bolti eladók, az önkormányzati dolgozók, és mindenki, aki a települések infrastruktúrájának fenntartásáért, az élet alapvető feltételeinek biztosításáért dolgozik akkor, amikor mindenki más otthon maradni kényszerül. Ők nem tehetik meg. Egy gondolat erejéig én most azokról az ...

Hétvégi lezárások (április 18-19.) a koronavírus járvány miatt

Magyarország Kormánya megadta a felhatalmazást az önkormányzatok számára, hogy hétvégén saját településükön szigorítsák a kijárási korlátozásokat. Bánk önkormányzata ezért úgy döntött, hogy hétvégenként – amikor a jogszabályi környezet megengedi – lezárjuk a faluban azokat a területeket, amelyek nagyobb tömegeket vonzanak: a parkolókat, a tóparti sétányt, a strand területét. Ezek a területek szombaton 13.00 és 19.00 óra, valamint vasárnap 10.00 és 19.00 óra között nem használhatók.

1

2

rendelési idő

H-P:
15:30-17:30

Szombat:
7:30-8:30

Vasárnap:
Zárva

elérhetőségek

Tel: 
+ 36 30 464 5021

E-mail:
emailcim@email.hu

A rendelő címe:
4080 Hajdúnánás Bocskai u. 36.
 

© Bánk Község Önkormányzata - 2021