blokk címe

blokk tartalma

Hirdetmények

Koronavírus - betartandó óvintézkedések

Közzétéve: 2020-03-17

Mosson kezet rendszeresen és alaposan, legalább 20 másodpercig szappannal és folyóvízzel, és/vagy tisztítsa meg alkoholos kézfertőtlenítővel!

 • hazaérkezés után
 • ételkészítés előtt és közben
 • étkezés előtt
 • WC használatot követően
 • tüsszentés, köhögés, orrfújás után
 • beteggel érintkezés előtt és után
 • állatokkal vagy állatok ürülékével való érintkezés után
 • szemhez, szájhoz, archoz ne nyúljon, ha elkerülhetetlen, csak kézmosást követően!

Minden alkalommal, amikor csak lehetőség van vízre és szappanra, mosson kezet. 

Minden kapcsolót, liftgombot, kilincset le kell óránként törölni fertőtlenítőszerrel. Lehetőleg sprayvel, amiben fertőtlenítőszer van - befújni és 3 percig hagyni (vagy klór hideg vízben - meleg víz megbontja a hatóanyagát, vagy alkohol ami minimum 75%os - Tajvaniak szerint nem elég a 70%-os sem). Van ahol a 30 percet alkalmazzák. 

Nem szabad ronggyal törölni mert az piszkos. Tiszta törlőpapírral törölni vagy egyszer használatos kendővel. Vagy csak hagyni hogy száradjon meg.

 

Szellőztessen rendszeresen!

Óránkénti 3 szellőztetés a koronavírus-fertőzés esélyét csökkenti (ha 20 percenként szellőztettek, óránkénti 3 szellőztetés felér az oltás 65%-ával. (Kínában amikor tesztelnek, állandóan szellőztetnek. Olaszországban fogorvosi rendelőkben nyitott ablakoknál kezelik a pacienseket).

Ne osszák meg a telefonjaikat és íróeszközeiket. Mossanak kezet miután a mosdóba mentek, akkor is mossanak kezet ha csak fésülködnek. A kézi fertőtlenítők ugyanis csak a vírusok, baktériumok 60%at ölik meg. 

A víz szappannal csak lemossa a vírust. Az alkohol és a klór megsérti a vírus tokját, ezáltal megöli a vírust, de nem biztos hogy 100%-osan, mert ideálisan hosszabb ideig, akár 3 percig kéne hogy alkoholos folyadékba merítsük a kezünket hogy biztosan megölje a vírust. Tehát a gyakori kézmosás a legjobb.

Otthonában tisztítsa a gyakran megérintett felületeket rutinszerűen (például: asztalok, ajtókilincsek, villanykapcsolók, fogantyúk, íróasztalok, WC-k, csapok, mosogatók és mobiltelefonok)!

Amíg járvány van, a padlót és minden mosható felületet naponta kétszer fertőtlenítővel érdemes lemosni. Két felmosás után nem találtak vírusmintát karanténos helyen Szingapúrban. 15 mintából mindegyik koronavírus-mentes volt, még olyan szobákban is ahol a személyek súlyosabb tüneteket produkáltak.

A klór csak úgy hat ha hideg vízbe tesszük, a meleg víz reagál a klórral és nem hat rendesen, nem öli meg a koronavírust.

Ne tárgyaljanak asztalnál. Lehetőleg csak online vagy Skype-on.

Ne üdvözöljék egymást kézfogással (egyéb köszönési verziók javasoltak – pl. „namasté”).

Kerülje a nagy tömeget, zárt légterű helyiségeket!

Kerülje az érintkezés betegekkel, aki köhög, tüsszög, lázas – legyen bármilyen okból a betegsége (influenza, bakterális fertőzés, egyéb)! Gondolja meg jól, kell-e orvoshoz mennie

Köhögéskor, tüsszentéskor használjon papírzsebkendőt, amit használat után azonnal dobjon el! Amennyiben erre nincs lehetősége, ne kezébe köhögjön illetve tüsszentsen, hanem behajlított kar könyökhajlatába!

Amennyiben Ön beteg, tartson távolságot másoktól!

 • tartózkodjon a másokkal történő szoros fizikai érintkezéstől
 • lehetőleg használjon külön WC-t és mosdót
 • használjon külön étkészletet
 • használjon külön törülközőt

Használjon maszkot, ha légzőszervi tünetei vannak (köhögés, tüsszentés), ezzel védje a környezetében lévőket! Lehetőleg maszkban érkezzen az orvosi rendelőbe is, ha szükséges orvoshoz mennie.

Viseljen maszkot lehetőleg akkor is, ha emberek közé kényszerül: orvosi várótermek, bevásárlóközpontok, boltok. Ezzel Önmagát védi!

 

MUNKAHELYEK:

Kérje meg az embereket a cégnél, hogy tartsanak távolságot egymás között: 1 méter, de legjobb 4,5 méter (ugyanis 4 és fél méterre is volt fertőzés buszon Kínában. Olaszországban 2 méter távolságot tartanak az emberek egymás között amikor sorban állnak.

Ha valaki megbetegszik a cégnél, kötelezően karanténba kell menjen - vagy otthon vagy kórházba.

Minden alkalmazottat kérjenek meg hogy írják le a napi programjukat. Ez azért fontos, hogy később tudják utánkövetni hogy a koronavírusos személy kivel lépett kapcsolatba és kit kell majd karanténba küldeni és kit esetleg nem szükséges.

Legyen alternatívájuk, ha a vezető/menedzser/főnök beteg lesz.

Tegye a cég egyértelművé hogy ha megbetegszenek az alkalmazottak, akkor is fizetve lesznek, így az alkalmazottak nagyobb valószínűséggel szólnak ha a betegség gyanúja felüti a fejét.

Munkahelyeken érdemes az embereket 2-3 részletben behívni ha van rá lehetőség. Romániában 8.00-9.00-10.00 - három időpontban mennek be a emberek dolgozni, hogy a közösen együtt töltött órákat és ezáltal a fertőzés veszélyét csökkentsék.

Legutolsó kutatások (USA) kimutatták, hogy a vírus a levegőben 3 óráig lehet jelen és fertőzőképes. Ez a típusú fennmaradása a levegőben az első igazolt történet. Tehát nagyobb tömegek esetén érdemes 3 óráig elkerülni a termet. Azt is kimutatták, hogy tárgyakon 3 napig életképes (műanyag, szövet, üveg). Üvegen van ahol 4 napról is írtak – így a legveszélyesebbek: telefon, tükrök stb. 

Amikor csak lehet dolgozzanak otthonról.

Fenti információk kutatásokból, hivatalos holnapokról, és Kínában és Olaszországban, karanténba helyezett személyektől összegyűjtött protokollokból származnak.

További hirdetmények

Helyi iparűzési adó változások 2022-ben

Tájékoztatás a helyi iparűzési adót érintő 2022. január 1. napjától hatályos változásokról
helykitolto kép

2022. évi hulladékszállítási rend

A DTkH nonprofit kft. kommunális, házhoz menő csomagolási (szelektív) és zöldhulladék 2022. évi szállítási rendje Bánkon.
helykitolto kép

Összefoglaló Bánk településrendezési eszközeinek módosításáról

Rendezés alá vont területek:
Benczúr Miklós utca és a Patkó utca környezetében a Bánk 954-966, 974-993, 995-1011 helyrajzi számú ingatlanok.

Pályázat pénztáros, munkaügyi és egyéb ügyintéző munkakör betöltésére

A Borsosberényi Közös Önkormányzati Hivatal pályázatot hirdet Borsosberényi Közös Önkormányzati Hivatal Bánki Kirendeltsége pénztáros, munkaügyi és egyéb ügyintéző munkakör betöltésére. 
helykitolto kép

Automata meteorológiai állomás Bánkon

Dorogi László, a bánki közösség tagja – régi gyermekkori álmát megvalósítva – beüzemelt egy kis automata meteorológiai állomást Bánkon, a Rózsafa utcában. Ennek segítségével mindig friss információkat kaphatunk az aktuális bánki időjárásról.

A Bánki Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat közmeghallgatást tart

Időpont: 2021. december 7. (kedd) 18.00 óra
Helyszín: Önkormányzati Hivatal rendezvényterme (2653 Bánk, Hősök tere 11.)

Bánk Község Önkormányzatának Képviselő-testülete közmeghallgatást tart

Időpont: 2021. december 7. (kedd) 17.00 óra
Helyszín: Önkormányzati Hivatal rendezvényterme (2653 Bánk, Hősök tere 11.)
helykitolto kép

Egyéni gazdaságok összeírása

2021. november 15. – december 15.
A gazdáknak a növénytermesztésről, az állattenyésztésről, a mezőgazdasági tevékenységet végző munkaerőről, illetve a beruházásokkal és a termeléssel összefüggő ráfordításokkal kapcsolatban kell adatokat szolgáltatniuk.

Tájékoztatás a vendéglátó üzletek NTAK regisztrációjáról

A 2021. augusztus 19. napján hatályba lépett vonatkozó jogszabály értelmében minden hazai vendéglátó üzlet üzemeltető köteles a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (a továbbiakban: NTAK) üzemeltetője által e célra működtetett elektronikus felületen a regisztrációt elvégezni, az adatszolgáltatásra kötelezett vendéglátó üzletek pedig kötelesek ott - a vendéglátó szoftver alkalmazásával - napi szinten adatot szolgáltatni.

Tájékoztatás szálláshely minősítéssel kapcsolatban szálláshely-szolgáltatók részére

Az egyes kormányrendeleteknek a turizmus-vendéglátás ágazatot érintő stratégiai célú módosításáról szóló 501/2021.(VIII.18.) Korm. rendelet 2021. szeptember 1-jei hatállyal bevezette a szálláshely-minősítés intézményét. Az eddigi, csak a szállodákra és a panziókra vonatkozó és önkéntes igénylésen alapuló védjegyrendszert kötelező érvényű, a kereskedelmi-és a magánszálláshelyekre, egyéb szálláshelyekre egyaránt kiterjedő, országosan egységes nemzeti szálláshely-minősítő rendszer váltja fel.
helykitolto kép

Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat

A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer célja az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőoktatásban való részvételének támogatása.

Településkép védelméről szóló rendelet-tervezet véleményezése

Tájékoztatjuk Önöket a településkép védelméről szóló 14/2017. (XII.26.) önkormányzati rendelet módosítása véleményezési dokumentációjának (tervezet) közzétételéről.

Pályázati felhívás házi segítségnyújtás - gondozó munkakör betöltésére

Bánk Község Önkormányzata a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet  házi segítségnyújtás - gondozó munkakör betöltésére. 
helykitolto kép

Felhívás Bánk község településrendezési eszközei módosításának partnerségi egyeztetésére

Tájékoztatjuk Önöket Bánk község településrendezési eszközei módosításának véleményezési dokumentációjának közzétételéről.
A veszélyhelyzet ideje alatt egyes településfejlesztési, településrendezési és településkép-védelmi szabályok eltérő alkalmazásáról szóló 546/2020. (XII. 2.) Korm. rendelet 1-2.§-a alapján Bánk község településrendezési eszközei módosításának véleményezésével kapcsolatos partnerségi egyeztetés elektronikus úton történik.
Az elektronikus véleménynyilvánítás a ...

Pályázat pénztáros, munkaügyi és egyéb ügyintéző munkakör betöltésére

Borsosberényi Közös Önkormányzati Hivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet Borsosberényi Közös Önkormányzati Hivatal Borsosberényi Közös Önkormányzati Hivatal Bánki Kirendeltsége pénztáros, munkaügyi és egyéb ügyintéző munkakör betöltésére.

DTkH Nonprofit Kft ügyfélkapcsolati pont nyílik Rétság településen

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a DTkH Nonprofit Kft. Rétság településen minden hónap harmadik péntekén 10:00-18:00 óra közötti időtartamban ügyfélkapcsolati pontot nyit meg a szolgáltatási területein élő lakosok és közületek részére.
helykitolto kép

Tájékoztató ebösszeírásról

Bánk község területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. §-a alapján kerül sor az ebek összeírására a jogszabályban meghatározott adattartalommal. A települési önkormányzat az ebösszeírás alapján az ebtartók által szolgáltatott adatokról helyi elektronikus nyilvántartást vezet, az állat tulajdonosai, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonosának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak ...

A földtulajdonosi gyűlésen elfogadott határozatok - 2021. április 6.

Készült a 12553260 kódszámú FTK 2021. április 6. napján megtartott gyűlésén.
helykitolto kép

Tapossa laposra! - A szelektív hulladék tömörítésének fontosságáról

Fontos előrelépés a hulladékkezelésében, hogy ma már minden háztartásból szelektíven is gyűjtik a szemetet, így azt újra lehet hasznosítani. Ha valóban felelősen gondolkozunk a környezetünk védelméről és megőrzéséről, akkor a szemét gyűjtését és tárolását is tudatosan kell végeznünk, annak érdekében, hogy az azt elszállító és feldolgozó szervezetek is hatékonyan, és valóban környezetbarát módon végezhessék a munkájukat.

Óvodai beiratkozással kapcsolatos részletes tájékoztató a 2021/2022 nevelési évre

A Bánki Törpe Óvoda sok szeretettel várja az óvodás gyermekeket. Az Emberi Erőforrások Minisztere által kiadott 19/2021. (III.10.) EMMI határozatra hivatkozva a 2021/2022 nevelési évre a beiratkozás a következőképpen történik (...)

1

2 3

rendelési idő

H-P:
15:30-17:30

Szombat:
7:30-8:30

Vasárnap:
Zárva

elérhetőségek

Tel: 
+ 36 30 464 5021

E-mail:
emailcim@email.hu

A rendelő címe:
4080 Hajdúnánás Bocskai u. 36.
 

© Bánk Község Önkormányzata - 2022