| Hatósági hirdetmények | Közbeszerzés | Tájékoztatók | Járási hírek | Archívum | Ök. Hivatal |

Hírek - Hirdetmények

 • Felhívás égetéssel kapcsolatban »

 • HIRDETMÉNY területrendezési tervről

  Tájékoztatjuk a lakosságot, a szervezeteket, érdek-képviseleti szerveket, hogy Bánk Község Önkormányzat képviselő-testülete Bánk község településrendezési tervének módosítását tervezi. 
  A településrendezési terv egyeztetési anyaga 1 példányban az Önkormányzat hivatalában (Bánk-Tolmács Körjegyzőség, 2653 Bánk, Hősök tere 11.) az ügyfélszolgálati helyiségben a mai nappal, 30 nap időtartamra kifüggesztésre került.
  A tervezési anyag megtekinthető a hivatal ügyfélszolgálatán ügyfélfogadási időben, valamint Bánk Község hivatalos honlapján, a www.bank-falu.hu címen.
  Kérem, hogy a településrendezési terv módosításával kapcsolatos véleményüket, észrevételeiket szíveskedjen részemre eljuttatni.  Az Önkormányzatunk rendelkezik egy erdő-legelő művelési ágú területtel,  melyet ezúttal
  értékesítésre meghírdetjük
  Eladó az Önkormányzat tulajdonában lévő Bánk 044/34 helyrajzi számú, 
  erdő és legelő művelési ágú ingatlan.
  Terület összesen: 15,2990 ha. Eladási ár: 6.885.000 Ft.
  Érdeklődni: Ivanics András polgármester, 342-804 telefonszámon.
  illetve a honlapon található elérhetőségeken a körjegyzőség irodájában  A rendőrség felhívása

  Tisztelt Műtárgytulajdonos!

  A statisztikai adatok alapján, Magyarországon évente 700-800 műtárgylopás történik. E bűncselekménytípus tekintetében a múzeumok, templomok, ill. az állami fenntartású intézmények gyűjteményei a legveszélyeztetettebbek, de sok a magánszemély is az áldozatok között. 
       Ha Önnek értékes műtárgyak vannak a birtokában, érdemes vagyonvédelmi eszközökkel -megfelelő ajtózár, riasztó, kamera, stb.- gondoskodni azok biztonságáról. 
  Sajnos előfordul, hogy a megfelelő védelem ellenére eltulajdonítják e tárgyakat. Ilyen esetben megtalálásuk, illetve felkutatásuk érdekében elengedhetetlen, hogy azokról szakszerű leírás és fénykép álljon a rendőrség rendelkezésére.
  Erre szolgál a „műtárgy adatlap”, melyen a tulajdonosnak célszerű rögzíteni a tárgy azonosításához szükséges adatokat, mint például: a kulturális tárgy műfaját, nevét, címét, alkotóját, korát, méreteit, anyagát, készítési technikáját, jelzését, becsértékét, különös ismertetőjegyeit (pl.: sérülések, ráragasztott cédulák, felírások, stb.), valamint érdemes mellékelni egy színes fotót. 
       Javasoljuk, hogy az említett adatlapot és fényképfelvételt Ön is készítse el, és azt a műtárgytól elkülönítve, biztonságos, zárt helyen tárolja, mert lopás esetén, csak így szolgálhat később hasznos információkkal a rendőrség számára. A rögzített adatok alapján lehet elrendelni a tárgy körözését. Az adatlapot csatoltan megküldjük, mely egyébként a Bizományi Kereskedőház és Záloghitel Zrt. honlapjáról (www.bav.hu Kereskedelem – Aukciósház / Műkincsvédelem menüpont alatt) letölthető. 
       Hangsúlyozzuk, hogy az adatlap kizárólag saját tárgyai nyilvántartására és azonosítására szolgál, azt nem jogosult semmilyen hatóság bekérni vagy ellenőrizni. 
       Amennyiben bármilyen kérdése van a témával kapcsolatban, szakembereink rendelkezésére állnak. Elérhetőségünk: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési és Minőségbiztosítási Osztály (3100 Salgótarján, Rákóczi út 40.) e-mail: medvej@nograd.police.hu, telefon: 32/420-020.

  Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság  Bűnmegelőzési Osztály
  A műtárgynilvántartó adatlap itt megnyitható, kinyomtatható »