Fotópályázat a Jazz Jegyében
Kiállításmegnyitó
2012. november 28-án ünnepélyes körülmények között nyílt meg a Fotópályázat a Jazz Jegyében pályázatra beérkezett alkotások legjobb fotográfiáiból rendezett kiállítás.
A kiállítás 2013. február 28-ig ingyenesen megtekinthető a bánki Tó Wellness Hotel rendezvénytermében 
A megnyitón részt vettek a kiállításra beválogatott képek fotósai, a háromtagú szakmai zsűri és a Swing Jazz Kultúráért Alapítvány meghívott vendégei.
Az esemény moderátora a Louis Armstrong Jazzfesztivál házigazdája, Rókusfalvy Pál volt. A megnyitó keretében köszöntötte a résztvevőket Benkó Sándor, a Benkó Dixieland Band vezetője, aki a jazz zene és a fotóművészet, a két kihalófélben lévőnek hitt műfaj kapcsolatáról, újjászületéséről, értékeiről beszélt.
Eifert János, elismert fotóművész, a pályázat zsűrijének elnöke is köszöntötte az egybegyűlteket, a pályaművek magas színvonaláról, a kiállított képek művészi értékéről számolt be a szakmai közönségnek.
Bánk község nevében Ivanics András polgármester Úr köszöntötte a vendégeket, aki megemlékezett Joe Murányiról, aki a Louis Armstrong Jazzfesztivál házigazdájaként fontos szereplő volt Bánk életében is.
A kiállításon tiszteletét tette a szakmai zsűri további két tagja, az elismert fotóművészek, Siklós Péter és Markovics Ferenc is.
A pályázók és nyertes fotósok nyereményeit Dr. Túry Endréné, a Swing Jazz Kultúráért Alapítvány kuratóriumi tagja és Eifert János, a zsűri elnöke, adták át.

A pályázat a számok tükrében:
Több mint 400 beküldött alkotás, 40 pályázótól,
3 kategória, 40 kiállított fotó 15 fotóstól.
Díjazott képek:
I. kategória, Jazz: Molnár Ferenc - Extázis
II. kategória, Louis Armstrong Jazzfesztivál: Fagyas Róbert - Impression
III. kategória, A kulisszák mögött: Sánta István Csaba: Alvin Queen, Reggie Johnson és Csík Gusztáv
Fődíj, összteljesítmény alapján: Juhász G. Tamás

Eifert János fotóművész beszámolója saját blogján: http://eifert.hu/blog/
Jazz Fotókiállítás
Megtekinthető: 2012. november 29. – 2013. február 28.
A napi nyitva tartásokról érdeklődjön a Tó Hotel elérhetőségein.
Helyszín: Tó Wellness Hotel, Bánk, Petőfi u. 73.

-